Jak vybrat vánoční dárky pro zaměstnance

Autor       14.11.2023
Jak vybrat vánoční dárky pro zaměstnance
Vážíte si svých zaměstnanců, brigádníků, obchodních partnerů? Dokažte jim, že si jejich práce či spolupráce ceníte a odměňte je bonusem ve formě oblíbených dárkových poukazů.

Vánoční čas všeobecně v lidech probouzí přátelské pouto, sounáležitost, vděčnost a uznání. Využijte tento kouzelný čas, abyste podpořili produktivitu, spokojenost a loajalitu svých zaměstnanců k vaší firmě a darujte jim osobní dárek, ze kterého poznají, že vám na nich záleží. Darujte jim vánoční dárkový poukaz.

Proč zrovna dárkový poukaz?

Jistě sami uznáte, že dárkům, jako jsou tužky s logem vaší firmy, žertovným předmětům, příliš levným cetkám či jiným nevkusným a nezajímavým darům již dávno odzvonilo. Vyvarujte se nepříjemné situaci, která by při předávání vánočních dárků ve Vaší firmě mohla nastat.

  • Dárkový poukaz váš zaměstnanec může využít kdy sám uzná za vhodné. Dárkové poukazy pro zaměstnance z Darujpoukaz.cz mají platnost celých 12 měsíců.
  • Online nákup dárkových poukazů je snadný a rychlý. Vaše dárky pro zaměstnance můžete mít na e-mailu během pár okamžiků. Případně si je můžete nechat zaslat Českou poštou již vytištěné v krásné dárkové obálce nebo krabičce.
  • Na dárkový poukaz pro zaměstnance můžete vepsat vlastní věnování, které vaši pracovníci jistě ocení.
  • S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Pokud dobře znáte preference svých zaměstnanců, vyberte voucher na konkrétní službu, kterou ocení, například poukaz na masáž. Jestli však chcete vsadit na jistotu, můžete zvolit obecnější poukázku na nákup ve vybraném e-shopu, na útratu v restauraci či univerzální poukaz, za který si zákazník sám pořídí, co chce.

Jak vybrat ten pravý dárkový poukaz pro zaměstnance k Vánocům? Dodržte několik jednoduchých zásad:

  • Obdarujte všechny zaměstnance bez rozdílu, aby se nikdo necítil opomenutý nebo znevýhodněný.
  • Vyberte dárky, které budou odpovídat zájmům, potřebám a preferencím zaměstnanců, aby se cítili oceněni a respektováni. Pokud si nejste jistí, co by vaši zaměstnanci nejvíce ocenili, zvolte Univerzální dárkový poukaz, který je u zaměstnavatelů jednoznačně nejoblíbenější a nejčastější volbou.
  • Zabalte dárky pečlivě a pěkně, aby vzbudily zájem a radost u vašich zaměstnanců.
  • Dárky předejte osobně a s úsměvem, abyste vyjádřili svou upřímnost a vděčnost za jejich práci.

    Proč je důležité obdarovávat zaměstnance vánočními dárky?
  • Dáváte jim tím najevo, že si vážíte jejich práce, úsilí a výsledků, které pro firmu dosáhli.
  • Zvyšujete tím jejich motivaci, spokojenost a loajalitu k firmě.
  • Upevňujete tím pracovní atmosféru, týmového ducha a vzájemnou důvěru.
  • Odlišujete se tím od konkurence, která své zaměstnance neobdarovává nebo jim dává nevhodné dárky.
Přinášíme vám pár tipů na dárkové poukazy pro zaměstnance, se kterými zaručeně zabodujete. Ženy jistě ocení chvíle příjemného relaxu, který bude prospěšný nejen pro jejich psychickou pohodu, ale blahodárně zapůsobí i na jejich tělo. Darujte jim poukázku na masáž nebo na kosmetické procedury do vybraného salónu. Při výběru se inspirujte velmi oblíbenou kategorií krása a vizáž.


Dárky pro muže v nich musí naopak vzbudit zvědavost a přirozenou hravost. Jelikož muži relaxují oproti ženám většinou více aktivně, poohlédněte se spíše po mírném adrenalinovém zážitku či třeba po akční hře, do které můžou zapojit i své kamarády nebo kolegy. Dárkové poukazy na akční zážitky naleznete ve vyhledávané kategorii akční.


Jestliže stále tápáte a nejste si jisti, jaký dárkový poukaz na Vánoce pro vaše zaměstnance zvolit, sáhněte po jistotě. Bezpochyby nejžádanější vánoční dárkový voucher je již několik let Univerzální dárkový poukaz na cokoliv z Darujpoukaz.cz.

Jak Univerzální dárkový poukaz funguje?

  • Univerzální poukaz lze přirovnat k nabité elektronické peněžence, ze které je možno postupně nebo najednou čerpat kredit. Poukazem je takto možno „zaplatit“ přímo kterémukoliv prodejci, který má svou nabídku na Darujpoukaz.cz. Za kredit na Univerzálním poukaze si lze také vybrat jakýkoliv jiný konkrétní dárkový poukaz z celé nabídky na Darujpoukaz.cz.
  • Tento poukaz je revolucí v dárkových poukazech! Univerzál lze uplatnit na cokoliv z celé nabídky nebo přímo u kteréhokoliv prodejce z Darujpoukaz.cz.
  • Poukaz je přenositelný a může jej využít kdokoliv. Pro uplatnění poukazu postačí jen kód poukazu.

Neváhejte a pořiďte vánoční dárky pro zaměstnance či partnery včas. S Darujpoukaz.cz to zvládnete snadno a rychle.